Uniek kunstwerk als laatste rustplaats

Door de jaren heen heb ik gezocht naar een creatief concept waar ik mijn passie voor hout in kwijt kon. Met vallen en opstaan, en veel geduld, heb ik het gevonden, een uniek kunstwerk als laatste rustplaats. Handgemaakte urnen van duurzaam hout, met een afwerking van acryl. Urnen die gezien mogen worden, kleurrijk, artistiek en speels. Urnen die iemands levensverhaal kunnen vertellen.

 Kleur

Kijk je naar het huidige aanbod van urnen, dan kom je veel hetzelfde tegen. Na een grondig marktonderzoek, kwam ik al gauw tot de conclusie dat er wel wat meer kleur in urnen mag. Ik ging experimenteren met acrylverf en ontdekte het bijzondere effect op mijn urnen. Door het aanbrengen van meerdere lagen en speciale droogtechnieken ontstaat iedere keer een ware kleurenpracht. Zo krijgt iedere urn, net als ieder mens, zijn eigen unieke karakter.

 

Hout

Duurzaamheid vind ik belangrijk, daarom gebruik ik bij het vervaardigen van de urnen hoofdzakelijk duurzaam hardhout zoals, Europees eiken, mahonie en plataan. Allen van een ver bovengemiddelde klasse wat betreft hardheid. Een belangrijk detail, want hierdoor zijn de urnen minder gevoelig voor krimp, uitzetting en beschadigingen. Daarnaast pas ik in mijn ontwerpen ook materialen als ijzer en messing toe.

 Liefde en zorg

Ik denk graag mee over persoonlijke wensen als het gaat om het ontwerp. Net als ieder ander kunstwerk moet een urn bij iemand passen, het moet goed voelen. Mijn creaties maak ik dan ook met veel liefde, zorg en aandacht. Alles voor die unieke laatste rustplaats.

Meer weten? of vragen? Neem gerust contact op.

Mail: fryskehoutbewurker@gmail.com 

Telefoon: 06-19206682

kvk nummer :  78719062